Hamburg, 11.09.2021 | Komunikaty prasowe | Firma Badanie potencjalnego incydentu związanego z cyberbezpieczeństwem, wpływającego na ograniczone obszary naszych systemów informatycznych EMEA

Firma Olympus prowadzi obecnie dochodzenie w sprawie potencjalnego incydentu związanego z cyberbezpieczeństwem, który miał wpływ na ograniczone obszary systemów informatycznych EMEA (Europa, Bliski Wschód, Afryka), mającego miejsce w dniu 8 września 2021 roku.

Logo

Po wykryciu podejrzanej działalności natychmiast zmobilizowaliśmy wyspecjalizowany zespół reagowania, w tym ekspertów z dziedziny kryminalistyki. Obecnie pracujemy z najwyższym priorytetem nad rozwiązaniem tego problemu. W ramach dochodzenia zawiesiliśmy przesyłanie danych w systemach, których dotyczy problem, i poinformowaliśmy odpowiednich partnerów zewnętrznych.

Aktualnie pracujemy nad ustaleniem zakresu problemu. Będziemy kontynuować aktualizacje w miarę pojawiania się nowych informacji. Przepraszamy za wszelkie niedogodności, jakie spowodował ten problem.

Christian Pott

Department Manager Corporate Communications