Warszawa, 24.06.2020 | Komunikaty prasowe | Firma Zbycie działu obrazowania firmy Olympus na rzecz spółki Japan Industrial Partners Inc.

Firma Olympus poinformowała dzisiaj o podpisaniu protokołu ustaleń dotyczącego zbycia swojego działu obrazowania.

Olympus_Imaging

Firma Olympus poinformowała o podpisaniu protokołu ustaleń dotyczącego przeniesienia swojego działu obrazowania do spółki Japan Industrial Partners Inc. (JIP).

W opinii firmy Olympus wyodrębnienie działalności dotychczasowego działu obrazowania i prowadzenie jej przez spółkę JIP spowoduje, że struktura tej wyodrębnionej jednostki biznesowej będzie bardziej zwarta, efektywna i elastyczna, przez co powstaną najlepsze warunki do jej samowystarczalnego, stabilnego wzrostu oraz do kreowania wartości dla użytkowników produktów.

Pełna treść informacji dla prasy oraz dane kontaktowe są dostępne pod poniższym linkiem, który prowadzi do serwisu internetowego Olympus Corporation.